BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

+*+* ღ Anda Adalah Sahabat Yang Ke - ღ *+*+

+*+* salam ukhwah fillah *+*+


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


"......Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang... Terciptanya blog ini hanya sekadar untuk berkongsi perkara yang telah lama tersirat dihati selain daripada untuk terus menambah ilmu pengetahuan tentang Islam. Selain itu, blog ini juga adalah tempat untuk saya melepaskan segala ketekanan setelah seharian menghadap buku - buku ilmiah. Di samping itu, blog ini juga adalah sebagai tempat untuk saya meluaskan lagi ilmu pengetahuan saya juga serta untuk saya memanjangkan silaturrahim ukhwah bersama - sama dengan ukhti - ukhti dan akhi - akhi semua. Kepada yang sudi melawatai blog saya yang tidak seberapa ini syukran jazilan saya ucapkan dan bagi mereka yang menjadi sahabat saya, syukran jiddan2 sy hulurkan dan semoga ukhwah persahabatan kita akan terus dirahmati oleh NYA. Ukhwah Fillah Abadan Abada. Jangan segan - segan untuk terus menegur saya andai kekhilafan ini jelas terzahir pada penglihatan ukhti atau akhi. Sama - samalah kita saling memperbaiki kesilapan dan kekurangan diri. Sabda Rasulullah S.A.W., "Sampaikanlah Kepada Saudaramu Walau Pun Hanya Satu Ayat"....."

+*+* ღ Renungan Buat Diriku ღ *+*+

+*+* Muhasabah Diriku *+*+

Tuesday, December 15, 2009

+*+* Waiting For.........*+*+

Assalamualaikum w.b.t... dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang... Aniya Sayyo...!!!Click Me~ bertemu lagi kita pada entri yg terlatest nie.... hahahahaha...Click Me~ .... setelah sekian lama aku tak mengupdate...!!!! ngeeee ( ecceh!! pd hal baru seminggu lebih je...).... sebenarnya kn aku dah kehabisan material nak menaip apa dalam blog nie... cuma baru2 nie ada la satu peristiwa terjadi dengan aku... nak taw apa??? biarlah rahsia...!!! hua hua hua... ntah knapa kebelakangan nie saya asyik teringat kt seseorang... sape dia yeh??? erm... nnt sampai satu masa saya akan bg taw kt sini.. tapi sebelum itu janganlah kalian membuat spekulasi sendiri... hahahaha...

rite now in my mind, tengah blurr exactly... sangat2 blurr... dh hampir dua ari saya menunggu but still tak de tanda bahawa apa yang di tunggu tu akan muncul... mungkin itu hanya one second hapiness je kot... tapi satu la aku agak intrested dgn apa yg aku tunggu nie ialah byk gilew similarities dgn aku... hahahahaha...!!! n wat the most shocked is im juz one of the kenalan... bukan kwan lg... hahahahaha... that thing said dr kenalan become friends then dr friends becoma sahabat... hahahahaha... so funny.. then aku juz nk trick bnda tu kan aku pun ckp la yang bnda tu pun bukan kwan aku lagi.. benda tu cuma sesuatu yang ada dalam list contact aku je... hahahahahaha.. jahat kan???!!! pas tu kan that thins tetiba diam then tetiba that thing ckap gum ma wo yo( terima kasih).. tetiba rsa bersalah pulak... then i said to that things, oppa, biyane ( awak, maaf ye)Click Me.. chokko biyane.. than tetiba that things blas hol e ( ye la ).. hol e...!! wahahahahaha...!! thant things know korean..!!! which is make me to like that things more..!! ekekekeke... :P

wat make me so impress is that things know 5 langguage including bahasa... Click Me... woooooo!!!! sgt terkejut... hahahaha.. the five language r bahasa, english, korean, japanese, n france... ooppss..!! actually 6... satu lg is jerman... tp sejauh mna that tings taw tu i dont know la...!!! ekekekekeke... apa ag lpas tu saya pn kucai la kn.. kucai = teasing...!!! hahahaha... ask that things to translate 'i love u' in korean... so, i got the translantion... apa dia translation 2?? nnti la aku bg taw.. tp kan siyes memang malu gilew..Click Me~ sbb tak taw knapa aku leyh brani suh that things translate ayat tuh...!! and that things pn selamberr jerr translate kn apa yang aku sruh tu...babo je dedua orag nie.. ngeeeeeee.... aku dgn that things pun borak - borak sampai la dekat jam 4 lebh... that things mnta izin nk tido dlu sebab nak g masjid subuh tu... heeeeeeeClick Me~ ... ntah aku pun ok je larr sbb msa tu pun aku dah ngantuk sgt2 tp aku mlas nak tido sbb dah alang2 dekat nak subuh dah kn.. so aku tunggu je la...actullay 2 la kisahnya utk entri kali nie... according to title n cerita aku nie hmmmClick Me~ ... pandai la korunk semua pikir yeh..Click Me~ tapi jangan lak ada yg pikir d luar tahap pemikiran manusia... huahuahua...!! k la sampai jumpa lagi... sekian wassalam... (^,^)Click Me~

p/s dr cikgu aira : bila kita dah minat nak belajar sesuatu maka lakukanlah dengan bersungguh - sungguh... jangan hanya hangat - hangat tahi ayam... kena semangat...!!! macam saya sekarang nie... instead of nk belajar arabic saya juga tgah giat beljar korean.. so kamsahamida to shida n that things sbb sudi ajar bdak lambat nie bhsa2 tu walaupun saya lambat sgt2 n byk tnya...Click Me~ lalallalalalla~~ so aira syahirah apa lagi..!! Fightin' Fightin'!!

( lagi sekali nk mnta maaf sgt2 nie sbb pnggunaan kata ganti diri yang masih lagi tnggang langgang ikut sedap rasa je...Click Me~ huh!.... tapi semua tuk bermaksud yang baik2 jew... )

4 comments:

Putra Al-Maliki said...

siapekah gerangan orang tue yer? melepas la nampaknya.. =)

iqbalsyarie said...

bila kita dah minat nak belajar sesuatu maka lakukanlah dengan bersungguh - sungguh... jangan hanya hangat - hangat tahi ayam... kena semangat...!!!

wah!!!!betul tu!sgt setuju...mungkin berkait rapat dgn istiqamah?hehe

Mybabah said...

Assalamualaikum. Dengan hormatnya saya menjemput anda bertandang ke blog saya dan blog isteri saya http://teacherrahila.blogspot.com kerana di sana mungkin ada mutiara yang anda cari selama ini. Sekian, terima kasih.

ღ cikGu aiRa ღ said...

to putra~~ x de sape2 pn gerangan tue.. saje wt citer...

to iqbal~~ btul3!! sbb bila dh niat dlam hati kena la btul2 melakukannya..jgn juz one second intention je... istiqamah pentig!!

to mybabah~~ insyaallah sy akan menziarah blog mybabah dn isteri yeh..

I luv blog