BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

+*+* ღ Anda Adalah Sahabat Yang Ke - ღ *+*+

+*+* salam ukhwah fillah *+*+


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


"......Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang... Terciptanya blog ini hanya sekadar untuk berkongsi perkara yang telah lama tersirat dihati selain daripada untuk terus menambah ilmu pengetahuan tentang Islam. Selain itu, blog ini juga adalah tempat untuk saya melepaskan segala ketekanan setelah seharian menghadap buku - buku ilmiah. Di samping itu, blog ini juga adalah sebagai tempat untuk saya meluaskan lagi ilmu pengetahuan saya juga serta untuk saya memanjangkan silaturrahim ukhwah bersama - sama dengan ukhti - ukhti dan akhi - akhi semua. Kepada yang sudi melawatai blog saya yang tidak seberapa ini syukran jazilan saya ucapkan dan bagi mereka yang menjadi sahabat saya, syukran jiddan2 sy hulurkan dan semoga ukhwah persahabatan kita akan terus dirahmati oleh NYA. Ukhwah Fillah Abadan Abada. Jangan segan - segan untuk terus menegur saya andai kekhilafan ini jelas terzahir pada penglihatan ukhti atau akhi. Sama - samalah kita saling memperbaiki kesilapan dan kekurangan diri. Sabda Rasulullah S.A.W., "Sampaikanlah Kepada Saudaramu Walau Pun Hanya Satu Ayat"....."

+*+* ღ Renungan Buat Diriku ღ *+*+

+*+* Muhasabah Diriku *+*+

Thursday, December 17, 2009

+*+* Untuk Yang Tercinta *+*+

Assalamualaikum w.b.t... dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang...Click Me~ Entri kali nie a bit different sikit lorrr... actually kan mesti ada d antara kalian yang dah penah baca tetang entri saya kali nie... sebab yang ini pun kawan saya yang email kan pada saya... tapi kenapa saya nk post entri nie sebab apa yang ada dalam entri nie memang semuanya aku penah rasa... So, enjoy k while u read this entri... and im sure after korang dah baca entri mesti ramai yang akan tersenyum bila terkenangkan benda - benda nie.. (^.^)... happy reading guyzz...!!!Click Me~


+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+


Pernahkah Kamu Merasakan.........

Pernahkah kamu merasakan, bahawa kamu mencintai seseorang, walaupun kamu tahu dia tak sendiri lagi, dan walaupun kamu tahu cintamu mungkin tak berbalas, tapi kamu tetap mencintainya.

Pernahkah kamu merasakan, bahawa kamu sanggup melakukan apa saja demi seseorang yang kamu cintai, walaupun kamu tahu dia takkan pernah peduli ataupun dia peduli dan mengerti, tapi dia tetap pergi.

Pernahkah kamu merasakan hebatnya cinta, tersenyum kala terluka, menangis kala bahagia, bersedih kala bersama, tertawa kala berpisah.

Aku pernah....

Aku pernah tersenyumClick Me~ walaupun ku terluka
kerana ku yakin Tuhan tak menjadikannya untukku.

Aku pernah menangisClick Me~ kala bahagia, kerana ku takut kebahagiaan cinta ini akan hilang begitu saja.

Aku pernah bersedihClick Me kala bersamanya, kerana ku takut aku kan kehilangan dia suatu saat nanti, dan.....

Aku juga pernah tertawaClick Me~ saat berpisah dengannya, kerana sekali lagi, cinta tak harus memiliki, dan Tuhan pasti telah menyiapkan cinta yang lain untukku.

Aku tetap mencintainyaClick Me, walaupun dia tak dapat kurangkul dalam pelukanku, kerana memang cinta ada dalam jiwa, dan bukan ada dalam raga.

Yang Pasti.......

Semua orang pasti pernah merasakan cinta, baik dari orang tua, sahabat, kekasih dan akhirnya pasangan hidupnya....cinta sesuatu yang boleh menjadikan seseorang yang matang kepada kanak - kanak...Click Me dan begitu jugalah sebaliknya.... (^.^)

Buat Teman - Temanku........

Buat temanku yg sedang jatuh cinta.. semoga sejahtera kerana cinta itu sangat indah. Semoga kalian selalu berbahagia.

Buat temanku yg sedang terluka kerana cinta... Hidup itu bagaikan roda yang terus berputar, satu saat akan berada di bawah dan hidup terasa begitu sulit, tetapi keadaan itu tidak untuk selamanya, bersabarlah dan berdoalah kerana cinta yang lain akan datang dan menghampirimu.

Buat temanku yang tidak percaya akan cinta... buka hati mu dan jangan tutup matamu dari melihat keindahan yang ada di dunia kerana cinta akan membuat hidupmu menjadi bahagia.
Buat temanku yang mendambakan cinta.. bersabarlah, kerana cinta yang indah tidak terjadi dalam sekelip mata. Tuhan sedang mempersiapkan segala yang terbaik bagimu.

Buat temanku yang mempermainkan cinta.... Sesuatu yang begitu murni dan tulus bukanlah untuk dipermainkan. Cinta bukan suatu kehampaan. Semoga kalian berhenti mempermainkan cinta dan mulai merasakan, menghargai cinta dan dengan ikhlas mengapai kebahagiaan yang seutuhnya ^^


p/s dr cikgu aira : tak de pesanan apa - apa pun kali nie sebab semua orang punya pendapat masing2 tentang cinta.. =)... cuma kan diharapkan cinta kali ini lebih membawa kepada kesempurnaan diri... aminn.. jumpa lagi d entri akan datang...!!

Sekian, Wassalam... (^.^)
----------------- EnD oF mEmbeBeL --------------------Click Me

0 comments:

I luv blog