BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

+*+* ღ Anda Adalah Sahabat Yang Ke - ღ *+*+

+*+* salam ukhwah fillah *+*+


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


"......Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang... Terciptanya blog ini hanya sekadar untuk berkongsi perkara yang telah lama tersirat dihati selain daripada untuk terus menambah ilmu pengetahuan tentang Islam. Selain itu, blog ini juga adalah tempat untuk saya melepaskan segala ketekanan setelah seharian menghadap buku - buku ilmiah. Di samping itu, blog ini juga adalah sebagai tempat untuk saya meluaskan lagi ilmu pengetahuan saya juga serta untuk saya memanjangkan silaturrahim ukhwah bersama - sama dengan ukhti - ukhti dan akhi - akhi semua. Kepada yang sudi melawatai blog saya yang tidak seberapa ini syukran jazilan saya ucapkan dan bagi mereka yang menjadi sahabat saya, syukran jiddan2 sy hulurkan dan semoga ukhwah persahabatan kita akan terus dirahmati oleh NYA. Ukhwah Fillah Abadan Abada. Jangan segan - segan untuk terus menegur saya andai kekhilafan ini jelas terzahir pada penglihatan ukhti atau akhi. Sama - samalah kita saling memperbaiki kesilapan dan kekurangan diri. Sabda Rasulullah S.A.W., "Sampaikanlah Kepada Saudaramu Walau Pun Hanya Satu Ayat"....."

+*+* ღ Renungan Buat Diriku ღ *+*+

+*+* Muhasabah Diriku *+*+

Tuesday, December 16, 2008

+*+* azimat - azimat cinta *+*+

"wahai hati yang ingin mencintai... ketahuilah bahawa pemilik hati ini juga dalam kegelapan untuk mencari apa itu cinta.. cinta berkait rapat dengan kehidupan.. tanpa cinta dunia ini kosong sahaja...tanpa cinta juga kehidupan akn bosan... jangan pernah sesekali menutup peluang untuk hati merindui dn mencintai kerana cinta adalah hak semua orang dan semua insan berhak merasa nikmat cinta.."

"dlam percintaan ego perlu ada... tp sampai suatu masa ingatlah bahawa anda pasti terpaksa lepaskan ego tu kerana ketika bercinta apa yang kita nampak masa itu hanya la dia.. tiada yang lain... jgn biar ego mngaburi mata.. jgn biar ego mnguasai akal... jgn biar ego menakluki hati... kalah kan ego.. kerana jika sekali kita biarkan ego mnguasai diri seribu kali penyesalan yg kita perolehi..."

"cinta umpama satu peperangan... di mana untuk memulakan peperangan cinta sangat mudah.. tetapi untuk mengakhirinya cukup susah.. apabila sekali kita merasa cinta atau jatuh cinta.... carilah seseorang yang terbaik untuk terus bersama kita berjuang dalam peperangan itu sekaligus terus menamatkan peperangan cinta.."

"cinta yang paling agung adalah cinta Muhammad kepada Khadijah sehingga membuatkan semua isteri-isteri nabi cemburu... cinta yang paling tulus adalah cinta shah jehan kepada mumtaz sehingga terbinanya Taj mahal... cinta yang paling mendalam adalah cinta romeo kepada juliet sehingga membawa romeo kpda maut kerana terlalu mencintai juliet.... tp jadikan lah cinta kita sbg satu cinta yg tulus dn suci kerana dalam cinta yg tulus dn suci tersirat sejuta kemanisan..."

"... sebelum bertemu dirimu aku keliru siapa diriku.. namun selepas kau muncul dlam hidup ku, aku telah menjadi diriku sendiri..."
pesan si cupid : dalam percintaan, si pencinta tak kan pernah mengharapkan balasan untk apa yg telah dia lakukan kerana cinta berkaitan dengan keikhlasan dalam melakukan pengorbanan demi kebahagiaan pasangannya...

0 comments:

I luv blog