BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

+*+* ღ Anda Adalah Sahabat Yang Ke - ღ *+*+

+*+* salam ukhwah fillah *+*+


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


"......Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang... Terciptanya blog ini hanya sekadar untuk berkongsi perkara yang telah lama tersirat dihati selain daripada untuk terus menambah ilmu pengetahuan tentang Islam. Selain itu, blog ini juga adalah tempat untuk saya melepaskan segala ketekanan setelah seharian menghadap buku - buku ilmiah. Di samping itu, blog ini juga adalah sebagai tempat untuk saya meluaskan lagi ilmu pengetahuan saya juga serta untuk saya memanjangkan silaturrahim ukhwah bersama - sama dengan ukhti - ukhti dan akhi - akhi semua. Kepada yang sudi melawatai blog saya yang tidak seberapa ini syukran jazilan saya ucapkan dan bagi mereka yang menjadi sahabat saya, syukran jiddan2 sy hulurkan dan semoga ukhwah persahabatan kita akan terus dirahmati oleh NYA. Ukhwah Fillah Abadan Abada. Jangan segan - segan untuk terus menegur saya andai kekhilafan ini jelas terzahir pada penglihatan ukhti atau akhi. Sama - samalah kita saling memperbaiki kesilapan dan kekurangan diri. Sabda Rasulullah S.A.W., "Sampaikanlah Kepada Saudaramu Walau Pun Hanya Satu Ayat"....."

+*+* ღ Renungan Buat Diriku ღ *+*+

+*+* Muhasabah Diriku *+*+

Sunday, September 6, 2009

+*+* ღ Ibu Dan Keluarga ღ *+*+

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Assalamualaikum w.b.t... cerita nie saya dapat daripada salah satu tempat saya selalu beriadah iaitu di blog sepupu sy... hehehehe.. silerr la bca... n sperti biasa mst la d akhirnya sy akn link dgn diri sy sendri...
(mahapla perasan sikit.. dh tak taw nak buat cm new.. hehehehe maaf yew.. Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot)
+*+*+*+*+*+*+**+*+*+*+**+*+*+**+
Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malamdi dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu.

Si ibu segera mengesatkan tangan di apron lalu menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.

Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00

2) Tolong jaga adik : RM4.00

3) Tolong buang sampah : RM1.00

4) Tolong kemas bilik : RM2.00

5) Tolong siram bunga : RM3.00

6) Tolong sapu sampah : RM3.00

Jumlah : RM17.00Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar di mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan -PERCUMA

2) Kos berjaga malam kerana menjagamu -PERCUMA

3) Kos air mata yang menitis keranamu -PERCUMA

4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu -PERCUMA

5) Kos menyediakan makan minum, pakaian,dan keperluanmu -PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku -PERCUMA
Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu.Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspotSi anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata, "Saya Sayangkan Ibu".

Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada muka surat yang sama ditulisnya...


p/s: janganlah kita terlalu berkira dengan apa sahaja permintaan atau pertolongan yang pinta oleh ibu kita kerana sesungguhnya segunung emas, permata intan atau berlian tidak akan mampu membayar walau setitis pun darah mereka yang mengalir sewaktu melahirkan kita.. "kasih ibu membawa sehingga ke syurga, kasih abah membawa ke sepanjang hayat"
pengorbanan mereka dibawa sampai ke mati.. dan kita sebagai anak haruslah menghormati mereka...Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot.. husshhh.. adehh penat membebel nie... huakakakakaka.... - janji hati epiii lalalallalalla~~ -
- khas buat semua ibu - ibu.. tidak semestinya kita hanya mengingati mereka pada hari ibu kerana pada saya setiap hari adalah hari ibu...!!! along sayang ibu.. terlalu sayang ibu.. daiman fi qalbi ya ummi... -Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot .... insyaAllah along akan tetap bersama ibu walau apa pun yang terjadi... along sentiasa mendoakankesejahteraan ibu.. namun tidak lupa juga pada abah..!!! uuuwwwaaaaaaaaa...!!! sayang semua keluarga ku.. kelurga ku syurga ku...


ღ Keluarga Ku Syurga Ku ღ

mereka ini semua adalah nyawa ku.. jika mereka pergi meninggalkan aku, aku redha dengan ketentuan daripadaNya... Namun jujur aku berkata jika mereka pergi, separuh daripada nyawaku turut mereka bawa bersama...!!!!!

~~~~EnD~~~~

Sekian Wassalam... Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot

0 comments:

I luv blog